Moderne læringsmetoder

  • af
Moderne læringsmetoder

Vi lever i et samfund i konstant forandring, og derfor er også den måde vi lærer på, ved at ændre sig drastisk. Der kommer hele tiden nye læringsmetoder, der skal sikre at vi lærer ting på en ny, bedre og mere effektiv måde. Her kan du læse mere om, hvilke nye læringsmetoder, der er i spil lige nu.  

Læring gennem apps 

Der kommer hele tiden nye apps der skal hjælpe os til at lære ting på en ny og bedre måde. Et godt eksempel på dette er sprogappen Duolingo, som siges at skulle være ekstremt effektiv, når det kommer til at lære sig et fremmed sprog på kort tid.  

Der findes mange apps som Duolingo, i tillæg til at man har læseapps, der giver tilgang til et sort bibliotek af bøger og lydbøger, så man hele tiden får tilgang til ny litteratur, der bidrager til læring. Der findes også smarte apps for dig der går i skole og vil blive bedre til matematik og til dig der er voksen, og vil lave lidt hjernetrim. Podcasts er også blevet en kilde til information og læring. Vi har flere læringsmuligheder end nogensinde før, og det hele er blevet langt mere tilgængeligt. Så tilgængeligt faktisk, at de kan være svært at vælge, hvad man vil lære.  Der er med andre ord nærmest ingen begrænsninger for, hvad internet har åbnet op for, i forbindelse med læring. Derfor er det heller ikke så underligt, at konceptet omkring e-learning, er blevet så uhyre populært, som det er blevet nu.  

En online læringsrevolution 

E-learning er på mange måder en online læringsrevolution, og er et bevis på, hvordan vi nu tilegner os kundskab på en helt ny måde. E-læring er kurser der foregår online, enten gennem virtuelle undervisningstimer eller forelæsninger, gennem tekst og korrespondance for opfølgning.  

Det der gør dette til noget helt særligt, er at det er blevet en effektiv måde, ikke bare for privatpersoner at lære på, men også for virksomheder. Virksomheder skal nemlig hele tiden tilpasse sig nye ting og standarder i et klima der er i konstant ændring. Dette kan for eksempel være i forbindelse med IT eller GDPR, i forbindelse med markedsføring på sociale medier eller i praksisser mellem ledere og medarbejdere. Der findes også e-læringskurser i kommunikation. Det vil sige, at man nemt og effektivt kan opdatere sin virksomhed, til det nyeste.  

Det er nemlig en god ide at være et skridt foran som virksomhed, og investering i e-learning, er en investering i dine medarbejdere og din virksomhed generelt. Mange virksomheder er også gået i gang med at lave sine egne elæringskurser, i de ting som de har spidskompetence i. Dette kan også være en god ide for at øge virksomhedens troværdighed, og få din kundskab ud i verden, hvis du for eksempel kender til et bestemt datasystem, som andre har brug for at lære mere om.  

God e-læring fører til mere effektive arbejdspladser og mere opdaterede medarbejdere. Et godt e-læringsforløb, er struktureret på en måde, der alle kan være med, uanset læringsbehov og hvilken måde de lærer på.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *