Hvornår har man et alkoholproblem?

  • af
Hvornår har man et alkoholproblem?

I Danmark har vi et afslappet forhold til alkohol. Vi vokser op i troen om, at alkohol er noget, vi skal drikke både til fest og til hverdag. Men det er langt fra alle, der nyder alkoholen længere. Og derfor er det vigtigt, man får den rigtige hjælp, hvis alkoholen får lov at dominere ens liv. Her kan du læse meget mere om, hvad du kan gøre, hvis du tænker, du måske har et alkoholproblem eller kender nogle, som har. 

Der er ingen tvivl om, at alkohol er noget, vi nyder godt af i Danmark. Det er vigtigt, at vi kan tage en fyraftensøl eller en morgenbitter, hvis det er det, vi har lyst til. Men det er ikke alle, der nyder alkoholen i samme grad som andre. Nogle mennesker vil opleve, at det er alkoholen, der tager kontrollen over ens liv. Og det er her, det er vigtigt, at man tør søge hjælp.  

Vær ikke bange for at tage kontrollen tilbage  

Det kan være rigtig svært at tage det første skridt og indrømme over for sig selv, at man har et alkoholproblem. Men hvis det er alkoholen, der får lov at sætte dagsordenen i din hverdag, og du ved det, så kan det være rart at have nogen at ringe til. Du kan således finde anonym, ambulant og privat misbrugsbehandling lige her. 

Tilbuddet gælder i øvrigt også for pårørende, venner eller kolleger. Det kan være rigtig svært at tage vare på sig selv, når man er nede i et hul, men så er der ofte andre, der gør det i stedet for. Og derfor skal du som pårørende ikke være bange for at give et kald for at høre nærmere om, hvad du kan gøre for at gøre en forskel for en, der lider af et alkoholproblem.  

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *